Главният прокурор Иван Гешев напусна заседанието на ВСС. Той каза, че

...
Главният прокурор Иван Гешев напусна заседанието на ВСС. Той каза, че
Коментари Харесай

Иван Гешев напусна заседанието на ВСС, заминава за Страсбург

Главният прокурор Иван Гешев напусна съвещанието на Висш съдебен съвет. Той сподели, че отива на подкомисия на LIBE в Страсбург.

Според част от кадровиците това е „ шиканиране на процеса “.

България не би трябвало да позволява формите на политическо принуждение да станат нормални, разяснява Атанас Славов

На срещата през днешния ден Висш съдебен съвет не утвърди новите претенции на Гешев за спомагателни доказателства и изслуша неговия заместител Даниела Машева.  

Иван Гешев пристигна минути преди началото на съвещанието. ”Вярвам в сътрудниците си във Висш съдебен съвет, да не влязат в политическия график, в графика може би на Делян Пеевски и Бойко Борисов ”, съобщи той.
Министърът на правораздаването Атанас Славов изясни, че всичко е в ръцете на членовете на Висш съдебен съвет и от тях зависи по какъв начин ще се движи процедурата.

Върнахме се в годините, когато се управлявахме от Политбюро, сподели той

„ Ако има сили на мрака в правосъдната система, работа на Висш съдебен съвет е да им противостои и да ги отстранява “, добави той.

Според заместител основният прокурор Даниела Машева, на 15 май преди конференцията си Гешев е бил изтъквам с изменено лице и е излъчвал засегнатост.

По време на съвещанието в четвъртък Висш съдебен съвет изслуша трима очевидци

„ Промени се неговото изражението на лицето, преди имаше някаква увереност в него, само че много по-късно прочувственото му положение се промени, той се отнесе много хладно с нас и ни сподели - здравейте, влизайте. Виждала съм Гешев във всевъзможни обстановки “, сподели тя.

Машева е допускала, че Гешев ще си подаде оставката. Тя описа, че е видяла заплашителното писмо към този момент скъсано, след конференцията, когато дружно с сътрудници са го съединили и проче

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР